

In de weken economie en design waarin we een nieuw nieuwsplatform moesten bedenken hebben we vooraf veel onderzoek gedaan. Dit onderzoek begon door te kijken naar wat we zelf gebruiken als nieuwsplatform en wat we hier goed en minder goed aan vonden. Op basis hiervan krijg je al ideeën in je hoofd van wat voor soort nieuwsplatform je wil maken en aan welke waarden dit moet voldoen. In de rechter foto zijn nog meer waarden te zien die wij belangrijk vinden. Ook ligt er een icoon bij, wat wij vinden dat bij de waarde hoort. Dit zou kunnen helpen in het design van het nieuwsplatform.

Voor hetzelfde project, een nieuw nieuwsplatform, hebben we ook een mindmap gemaakt met al onze ideeën voor ons nieuwe platform. Door het maken van een mindmap kan je je ideeën simpel opschrijven en vervolgens uitbreiden met meerdere notes waardoor je er dieper op in gaat en je meer informatie die bij het idee hoort bedenkt. Dit is een heel handig model geweest bij het bedenken van het nieuwe nieuwsplatform, doordat we stap voor stap konden kijken wat voor ideeën we hadden en welke informatie hierbij hoort.

Weer voor hetzelfde project, een nieuw nieuwsplatform, hebben we een business model canvas (bmc) gemaakt. Onze aanpak hierbij was om de juiste volgorde aan te houden (van links naar rechts en cost structure en revenue streams als laatste doen).




In bovenstaande foto’s is ons prototype te zien van ons nieuwe nieuwsplatform. Ons nieuwsplatform heeft de vormgeving van Instagram, omdat uit ons onderzoek bleek dat onze doelgroep deze vormgeving erg fijn vindt en wij zelf ook. Wat ons platform uniek maakt is dat je naast de normale pagina met een algoritme, ook een diversiteitspagina hebt. Op deze pagina kan je nieuws zien over een onderwerp naar keuze. Dit houdt dus in dat je als gebruiker geen nieuws meer voorgeschoteld krijgt dat niet binnen je interesses ligt, maar dat de gebruiker zelf de controle heeft over welk nieuws hij/zij te zien krijgt. De gebruiker kan in zijn instellingen ook zijn interesses toevoegen, zodat hij/zij deze voornamelijk te zien krijgt op de home page of search page. Ook bevat het platform een ‘factchecker’. Dit controleert of de gepubliceerde berichten wel betrouwbare bronnen bevatten. Op deze manier wordt desinformatie voorkomen en hoeft de gebruiker zich hier geen zorgen over te maken.